MARDİN DERİK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 AFETLERE HAZIRLIK YILI KAMU SPOTU

Depremin İlk 6 Saati Hayat Meselesi
2021 AFETLERE HAZIRLIK YILI KAMU SPOTU

Dünyamız; doğa ve insan kaynaklı afetlerin etkilerinin arttığı bir çağı yaşamaktadır. Hızlı ve düzensiz kentleşme, nüfus artışı, iklim değişikliği, bulaşıcı hastalıklar gibi mevcut tehlike ve riskler, toplumların güvenli bir ortamda yaşamalarına karşı tehdit oluşturmaktadır. Bu tehdit ile baş etmenin en temel yöntemi, hayatın tüm alanlarına yönelik tehlike ve riskleri belirleyip bunlara karşı gerekli tedbirleri almaktır. Böylece toplumsal yaşam kalitesinin yükseltilmesi her daim mümkün olabilecektir.

Türkiye; jeolojik ve coğrafi yapısı ile iklim özellikleri nedeniyle afetlerden çok fazla etkilenen, yüksek derecede tehlike taşıyan bir cografyada bulunmaktadır. Kalkınmamızın sürdürülebilirliğini sağlamak, güvenli yerleşim alanları oluşturmak ve "afetlere dirençli toplum" hedefine ulaşmak için söz konusu tehlikelerden doğabilecek risklerin azaltılması hayatidir. Risk azaltma, afetlere müdahale edilmesi ve iyileştirme çalışmaları yapılmasından daha az maliyetli olmasının yanı sıra, can ve mal kaybını engellemede daha etkili bir yöntemdir.

Afetlerde dirençli bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürünü önceleyen ve vatandaşlarımızı afetlerde güvende kalabilmeleri için "Afetlere Hazırlık Yılı" çalışmaları AFAD Başkanlığınca başlatılmıştır.

2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş olup tüm illerde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatıldığı ilgi genelge ile bildirilmiştir.

İlçemizde bu çerçevede düzenlenen faaliyetler kapsamında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca deprem sonrasında ilk 6 saatte yapılacaklara ilişkin hazırlanan kamu spotuna ait Video ve Afişe ulaşmak için alttaki bağlantılara tıklayınız.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ  

AFİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

10-03-2021

Prof. Dr. Aydın Ayaydın Caddesi Hükümet Konağı B Blok - 0482 251 32 42

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.